Nyheter > Stor interesse for Superkurshelg
FLT, Superkurshelg

Fra venstre: Anželika Salkauskaite, Lena Bae, Elisabeth Mogård, Ulf Madsen og Frode Ingebrigtsen. Foto: Marit Gabler

120 forventningsfulle deltakere satt i salen da forbundsleder Ulf Madsen holdt sin åpningstale. Han trakk fram viktigheten av medlems – og tillitsvalgtskolering: – Jeg har gått gradene i fagbevegelsen og vet hvor viktig skolering er, særlig i rollen som tillitsvalgt for å kunne yte god bistand til medlemmene. Medlemmenes interesser og behov står lengst fremme i arbeidet med å utvikle forbundet videre.

Superkurshelg er en suksess

Elisabeth Mogård er rådgiver i FLTs organisasjonsavdeling og en av personene bak konseptet Superkurshelg. For rundt ti år siden ønsket hun og kollegene å samle medlems – og tillitsvalgtskoleringen med mål om å gjøre det enklere for medlemmer å få skolering. Løsningen ble å samle kurs medlemmene hadde behov for på en og samme helg. På Superkurshelg kommer deltakerne til «dekket bord» og tilbringer helgen på Sørmarka sammen. – Medlemmene får skolering, samtidig som de bygger nettverk og blir kjent med andre FLT-medlemmer. Vi ser at Superkurshelg er populært blant både nye og gamle medlemmer, sier Mogård.

Full sal på Superkurs. Foto: Marit Gabler

Lærerikt og sosialt

Anželika Salkauskaite (Avdeling 28 – Raufoss) deltar på sin første Superkurshelg og skal ta kurset Ny i FLT. Hun gleder seg og ser fram til å lære mer som fersk bedriftstillitsvalgt. Lena Bae (Avdeling 17- Trondheim) har vært på flere Superkurshelger tidligere. Denne gangen skal hun ta kurset Lover og avtaler, fordi det er relevant på arbeidsplassen. – Jeg gleder meg alltid til Superkurshelg med faglig påfyll og hyggelig folk, sier hun.

Medlem som kursveileder

Nytt i år er kurset i presentasjonsteknikk: Ta ordet med nervene i behold. Interessen for kurset har vært betydelig. Frode Ingebrigtsen er leder i Avdeling 44 – Ålesund og ønsket å melde seg på kurset. Isteden for endte han opp som kursveileder. Ingebrigtsen jobber til daglig i AOF og har erfaring fra næringslivet. – Da jeg ringte Elisabeth for å melde meg på kurset, mente hun jeg heller kunne bidra som veileder med min kompetanse. Det ville jeg og nå gleder meg til å dele kunnskap med andre FLT-medlemmer, sier Ingebrigtsen. Han har vært deltaker på flere Superkurshelger tidligere og er en ivrig rekrutterer i sin avdeling. Bli med på neste Superkurshelg og følg arrangementet på Facebook Fakta På Superkurshelgen holdes kurs innen pensjon i privat sektor, lover og avtaler, forhandlingskunnskap, salg, service og markedsføring (verving). I tillegg holdes kurs i presentasjonsteknikk og introduksjonskurset Ny i FLT. Deltakerne veiledes av fagpersoner på kursene. Som regel avholdes to Superkurshelger årlig.