Nyheter > Mellomoppgjøret er vedtatt – Hessen Følsvik i strupen på Regjeringen
Peggy Hessen Følsvik

KLAR FOR KAMP: LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto: Frode Ersfjord

Lønnsoppgjøret vedtatt

Meklingsresultatet i mellomoppgjøret 2021 mellom LO og NHO ble i dag formelt godkjent av Landsorganisasjonens (LO) representantskap. Les mer om lønnsoppgjøret her.

Hessen Følsvik er ny LO-leder

Etter Hans-Christian Gabrielsens bortgang i vår, ble i dag tidligere første nestleder Peggy Hessen Følsvik valgt som ny LO-leder frem til neste kongress for Landsorganisasjonen. – Savnet er uendelig stort, var Hessen Følsviks åpning i sin korte minnetale over LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, som døde uventet den 9. mars, i sitt hjem på Slemmestad.

Vil ha ny regjering – lei av plyndring

– Etter koronaen trenger vi mer enn noe en aktivt industri- og næringspolitikk, for å sikre folk jobb i hele landet, talte LO-lederen til applaus fra LO’s representantskap. I sin tale til representantskap trakk Hessen Følsvik også fram Regjeringens skattekutt på 15 milliarder kroner til landets rikeste, via lavere formuesskatt. – Og regningen velter denne regjeringen over på arbeidfolk. Det er politisk plyndring av vanlige folk, sa den nyvalgte LO-lederen. Hun påpekte også at regjeringens manglende vilje til å garantere for sykelønnsordningen er god grunn nok til et politisk bytte etter Stortingsvalget i høst. – Åtte av ti LO-medlemmer ønsker et regjeringsskifte. Det er et tydelig mandat, konstaterte Hessen Følsvik i en sterk tale. LO har i dag nær en million medlemmer fordelt på 25 fagforbund.