Nyheter > Tekniske funksjonærer går til Riksmekleren

UENIG MED MOTPARTEN: Forbundsleder Ulf Madsen og første nestleder Aud Marit Sollid under forhandlingene hos NHO. Foto: Frode Ersfjord

Forhandlet i to dager

FLT har den 14. og 15. juni forhandlet med NHO om Overenskomst for tekniske funksjonærer, uten å komme til enighet. — Grunnet at vi har vært gjennom både en pandemi og før det et samordnet oppgjør, trenger vi å få justert og fornyet deler overenskomstens innhold. Derfor har det vært mer krevende i år for begge parter, så vi har bedt om bistand fra Riksmekleren, sier forbundsleder Ulf Madsen. Partene har fremmet krav til blant annet områdene arbeidstid, lønnsbestemmelser, økonomi samt andre tekniske endringer. — Noen av sakene vi diskuterer er forenklinger og forbedringer, andre mer grunnleggende for å ivareta våre medlemmers interesser. Men avstanden er foreløpig for stor, så jeg håper motparten vil vise større vilje til å møte oss på veien, slik vi har vært vant til fra tidligere år.

Rimelige og rettferdige krav

Et samlet forhandlingsutvalg fra FLT ser frem til nye møter. — Det er ingen stor dramatikk, ettersom vi har fremmet rettferdige og rimelig krav, som er i henhold til både LO’s representantskap og frontfagets rammer. Så er det jo også forslag fra medlemmer vi tar hensyn til som er behandlet av forbundsstyret, avslutter forbundslederen. Man regner med oppstart i forhandlinger hos Riksmekleren i september, grunnet stor pågang i perioden fremover.