Nyheter > Støtter Norsk Folkehjelp med minehund
– FLT og Norsk Folkehjelp deler sterke tradisjoner for internasjonal solidaritet. Derfor var det naturlig å inngå en ny avtale 2018 – 2021. Gjennom avtalen bidrar FLT til utdannelse av en minehund. Tispevalpen er allerede født og trenger nå et navn. Vi ber våre medlemmer om å komme med gode navneforslag, sier forbundsleder Ulf Madsen. Det er ikke første gang FLT bidrar med utdannelse av minehund via Norsk Folkehjelp. Filat ble utdannet minehund ved hjelp av støtte fra FLT. Han bidro i flere år i minerydding i Sør-Sudan, men nyter nå pensjonisttilværelsen.

Tispevalpen er til venstre på fotoet. Foto: Norsk Folkehjelp

Navnekonkurranse: Hva skal minehunden hete?

• For å delta i navnekonkurransen må navneforslag til postkasse@flt.no. E-posten merkes «Minehund» og navneforslaget må begrunnes i e-posten. Medlemmer, tillitsvalgte, avdelinger og bedriftsklubber kan delta i konkurransen. • For å delta i konkurransen må forslaget sendes innen 17.mai 2019 • Vinneren får en Mini Ipad 4

Støtt Norsk Folkehjelp

Forbundsleder Ulf Madsen oppfordrer medlemmer, bedriftsklubber og avdelinger til å støtte Norsk Folkehjelps arbeid med minerydning. Støtt Norsk Folkehjelp her Siden 1992 har Norsk Folkehjelp ryddet miner og eksplosiver i 47 land og landområder på fire kontinenter. Norsk Folkehjelp er i dag en av verdens største humanitære mineryddingsorganisasjoner. Les mer om Norsk Folkehjelp Fakta om GTC GTCs hovedmål med utdanning av minehunder er at de skal støtte Norsk Folkehjelps arbeid for humanitær nedrustning og bidra til en global tilslutning til avtalene som forbyr antipersonellminer og klasevåpen, og til andre konvensjoner knyttet til å redusere og forby bruken av konvensjonelle våpen og ulovlige virkninger av slike våpen. I tillegg til avl og trening av hunder som brukes i mine- og eksplosivrydding, får også hundeførere og hundetrenere opplæring ved GTC. Minehundesenteret har 15 lokalt ansatte, inkludert fire hundetrenere som har minst åtte års yrkeserfaring. Senteret har i tillegg fire hundeførere / trenerassistenter og fire ansatte som er ansvarlig for hygiene, fôring og vedlikehold av kennelen som har plass til 150 hunder.