Nyheter > Rekordmange på kurs om «Lover og avtaler»
Tine var godt representert

Det var hele åtte fra Tine Kalbakken. Her er Robert Moe, Glenn Burlin og Martina Vinberg sammen med kursleder i «Ny i FLT» Frode Janborg.

Hundre deltakere på SKH 2016 Med hundre deltakere totalt og førti av dem på lover og avtaler viser det at mange medlemmer ønsker å styrke seg på lovverket og være godt skodd til forhandlinger. Årets SKH er den ellevte som blir arrangert og den niende gangen på Sørmarka. Flere unge arbeidstakere fra Tine deltok på årets SKH Enkelte bedriftsgrupper og avdelinger var særlig godt representert på årets SKH, da det gir en trygghet å reise med flere, samt at de kan fordele seg ut over flere kurs. Fra Tine deltok det ti personer, og av dem åtte stykker fra Tine-meieriet på Kalbakken. De fleste derfra deltok for første gang og var på kurset «Ny i FLT». Det som kjennetegnet gjengen fra Tine var at de fleste av dem var i tjue-åra og hele seks av åtte fra Kalbakken var opprinnelig fra Sverige. En av deltakerne fra Tine var Marina Vinberg som syntes kurset var svært godt, med mye lærdom og god kombinasjon av faglighet og det sosiale. Robert Moe som også er tillitsvalgt for FLT på Tine i Kalbakken var særlig fornøyd med at det ble lagt opp til å bli kjent med folk på tvers av stillinger og at en fikk erfaringsutveksling på tvers av bedriftsgruppene. Og det var en ting de unge FLTerne fra Tine på «Ny i FLT» var enige om; Kursleder Frode Janborg er energisk og dyktig. En lokalavdeling som stilte sterkt på årets SKH var avdeling 109 Haram. Avdelingsleder Ravinthrakumar Suntharalingam fortalte entusiastisk om hvordan de hadde økt fra fjoråret og nå var syv deltakere på årets SKH.
Tre deltakere som var på sin første SKH deltok på kurset "Lover og avtaler". Fra venstre: Mohammed Aden Muse, Ole-Inge Rolfsnes og Siv Hege Lund.

Tre deltakere som var på sin første SKH deltok på kurset «Lover og avtaler». Fra venstre: Mohammed Aden Muse, Ole-Inge Rolfsnes og Siv Hege Lund.

For første gang på FLT-kurs Mange deltar på SKH flere ganger. Men flt.no fikk huket tak i tre deltakere på «Kurset i Lov og avtaler» som hadde Cecilie Haram som kursleder, noe de var godt fornøyd med. Ingen av dem hadde vært på noe kurs i FLT-regi før. Siv Hege Lund fra avdeling 22 i Rogaland kommer fra attføringsfirma Rysteg. – Nå som jeg er tillitsvalgt ønsket jeg å opparbeide meg kunnskaper innen lover og avtaler. Så når jeg på hjemmesiden så det skulle være kurs så meldte jeg meg tidlig på etter å ha hatt en samtale med rådgiver i organisasjonsavdelingen Elisabeth Mogård. Kurset er veldig bra, gir god overføringsverdi med praktiske eksempler fra erfaringer andre har gjort seg på sin arbeidsplass, sier Lund. Ole-Inge Rolfsnes fra avdeling 107 Sunnhordland har kun vært medlem i FLT fra november i fjor, men ble raskt tillitsvalgt. Også han jobber med attføring i bedriften Viergo. – Kurset er oversiktlig og det er en god miks i kurset gjennom plenum og gruppearbeid, sier Rolfsnes. Mohammed Aden Muse fra avdeling 102 Oslo/Akershus er en av de mange deltakerne fra Tine på Kalbakken. Der de fleste fra bedriftsgruppen har valgt å gå på «Ny i FLT» er han på «Lover og avtaler». – Jeg synes dette er spennende selv om jeg ikke er tillitsvalgt, da kunnskap om lovverket også kan brukes i jobbsammenheng, der det å være mer stødig på hvilke lover og avtaler som gjelder er nyttig. Det å bygge nettverk og bli kjent med folk i andre bedrifter er også kjekt, sier Aden Muse. Legges opp til sosialt samvær Selv om det er flere timer plenum og gruppearbeid legges det også opp til at en skal bli kjent med hverandre på SKH. På fredag var det tapas-kveld og på lørdag er det 3-retters festmiddag. Sørmarka konferansehotell er kjent for god mat og hyggelige lokaler så alle forhold er lagt til rette for vennskap og hyggelig samvær på tvers av bedrifter og avdelinger.
Avdeling 109 Haram var også godt representert og denne gangen deltok hele 7 stykker fra avdelingen. I midten er avdelingsleder Ravinthrakumar Suntharalingam.

Avdeling 109 Haram var også godt representert og denne gangen deltok hele syv stykker fra avdelingen. I midten er avdelingsleder Ravinthrakumar Suntharalingam.

Flere av deltakerne på SKH tok en prat med AOF eller som her Help Forsikring i pausene.

Flere av deltakerne på SKH tok en prat med AOF eller som her Help Forsikring i pausene.