Nyheter > Potetgull, brus og industri – infoturnéen er i gang

Ingenting slår ferskt potetgull

De fleste har et forhold til bedriften, men de færreste har vært på besøk. FLT-klubben hos Maarud på Disenå fikk besøk av første nestleder Henning Skau og regionrådgiver Elisabeth Mogård.

– Det er utrolig morsomt å få se produksjonen live. Toppmoderne maskinpark kombinert med dyktige fagarbeidere gjør at jeg forstår hvorfor bedriften stadig må utvide produksjonen, forteller Henning Skau.

FERSKT: Tortillaen fra Maarud kommer fra ekte mais. Foto: Frode Ersfjord

En stor tortillapresse er blant maskinene som vises frem.
– All tortillachipsen vår kommer fra ekte mais, forklarer tillitsvalgt Stian Østlie Nilsen.

–  Det går fra mais til deig, deretter friteres og krydres chipsene, før de igjen blir emballert og kjørt frem til lager for direkte transport til kunden.

Med på runden er også tillitsvalgt Stian Disenhagen, som viser frem produksjonslinjene for de forskjellige produktene.

–  Potene kommer fra nærområdet, akkurat nå er det helt ferske nypoteter som gjelder i produksjonen, forklarer Disenhangen.

RASKT: Prosessen fra rå potet til ferdig pose med potetgull tar ca. 12 minutter. Foto: Frode Ersfjord

I august og september mottar Maarud ca. 500 tonn med poteter i uken. Dette skal skal holde til produksjon av chips hele året.

–  Ingenting slår ferskt potetgull, skyter Østlie Nilsen inn.

Det nikkes blant de besøkende.

LØRDAGEN ER BERGET: Tillitsvalgt Stian Østlie Nilsen, regionrådgiver Elisabeth Mogård, første nestleder Henning Skau og tillitsvalgt Stian Disenhagen ser på produksjon av potetgull. Foto: Frode Ersfjord

– Hele grunnlaget for forbundet vårt er jo å arbeide og tilrettelegge for medlemmenes arbeidsvilkår, derfor er bedriftsbesøk ikke bare hyggelig, men nødvendige, forklarer nestleder Skau.

Etter omvisningen er det medlemsmøte hvor Skau gjennomgår forslaget til et nytt LO-forbund bestående av FLT og Industri Energi.

– Sammenslåingen skal styrke begge parter. Avtalene våre vil bestå, og medlemmene kan være trygge på at identiteten til arbeidsledere og funksjonærer vil bli ivaretatt.

FLTs ekstraordinære landsmøte avholdes den 17-18. november. Et ja til sammenslåing betyr at et nytt forbund vil avholde sitt første landsmøte den 11. desember 2023.

NYTT FORBUND: Første nestleder i FLT, Henning Skau, viser frem forslaget til sammenslåing mellom Industri Energi og FLT. Foto: Frode Ersfjord