Nyheter > Nytt fra forbundsstyret: LO-nål, forsikringer og medlemsvekst

NÅLA I VEGGEN: LO’s sekretariat hedret tillitsvalgte med LO-nåla. Foto: Ulf Madsen

Fikk LO-nåla

På mandag hedret LO-sekretaritat tillitsvalgte som har fullført LO-skolen, fagbevegelsens toppskolering med den prestisjefylte LO-nåla. Blant disse var FLT’s Jens Olav Hagebakken, som også er varamedlem av Forbundsstyret.

HEDRET: FLT’s Jens Olav Hagebakken. Foto: Ulf Madsen

– Det har vært fantastisk inspirerende, lærerikt og ikke minst interresant å lære om arbeidslivet både nasjonalt og internasjonalt, om hvor viktig det solidariske arbeidet fagbevegelsen har jobbet med og jobber med er for oss og de vi jobber sammen med, forteller Hagebakken. Hva har du tenkt å bruke kunnskapen til fremover? – Kunnskapen føler jeg egentlig at er i bruk hver dag, men allerede når jeg søkte LO-skolen hadde jeg en tanke om en gang i fremtiden å kunne jobbe på fulltid med disse spennende og viktige temaene innenfor fagbevegelsen. Om LO-skolen* • LO-skolen er tverrfaglig og gir deltakerne muligheter til å dele erfaringer, søke nye løsninger, bygge og styrke faglig samhold, og utvikle LO som samfunnsaktør. • Skoleringen foregår på Sørmarka i regi av AOF. • Tillitsvalgte skal gjennomføre fire valgfrie kursmoduler • Modulene gir de tillitsvalgte fordypning utover grunnskoleringen. *Informasjon fra Frifagbevegelse.no. Les mer her.

Forsikringer for medlemmer bosatt utenfor Norden

Forbundsstyret vedtok at FLT skal legge til rette for at nye medlemmer som er bosatt utenfor Norden kan bli medlem uten forsikringer. Dette vil ha oppstart fra 1.januar 2023. Disse medlemmene må bekrefte at de samtykker til å opprette medlemskap uten forsikringer.

Fortsatt medlemsvekst

Forbundet fortsetter sin vekst, og teller i dag 22273 medlemmer. Veksten siden forbundet bikket 22 000 medlemmer i mars er i yrkesaktive.

Innspill til valgkomiteen

FLT’s valgkomité oppfordrer medlemmene til å komme med sine innspill i forkant av landsmøtet. Les saken om hvordan du sender inn dine innspill her.