Husk TV-aksjonen søndag 23. oktober

TV-aksjonen denne gangen er Røde Kors og pengene skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp. FLTs forbundsstyre har bevilget 50.000 kroner til TV-aksjonen.

TV-aksjon Røde kors 2016

FLTere oppfordres til å gå som bøssebærer og gi til TV-aksjonen
Forbundsleder i FLT Jonny Simmenes oppfordrer medlemmer til å melde seg som bøssebærer. – Det trengs 100.000 bøssebærere om alle husstander skal få besøk, forteller Simmenes. Han oppfordrer også medlemmer, avdelinger og bedriftsgrupper til å gi til TV-aksjonen. – Husk å ta ut kontanter til når bøssebærerne kommer, oppfordrer Simmenes. Meld deg som bøssebærer her.

Hjelpe mennesker i krig- og konfliktområder
Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Røde Kors er flere steder en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til mennesker i svært sårbare situasjoner. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Her kan du se diplomet som FLT fikk for støtten på 50.000 kroner.

Sist oppdatert 19. oktober 2016