Enighet i AIM-oppgjøret

FLT-medlemmer som blant annet driver med vedlikehold av kampflyet F16, har i dag blitt enig med statseide AIM om lønnsoppgjør for 2018.

AIM-oppgjøret

Til daglig sørger de for at F16 er operasjonell. Nå har våre tillitsvalgte i AIM Norway as blitt enig med bedriften om lønnsøkning og bedre kriterier for lønnsfastsettelse. 🙂 Se leder i FLT AIM, Øivind Kongsvold forklare!

Publisert av Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) 7. mai 2018

Tekst og video: Frode Ersfjord og Øivind Kongsvold

– Vi gikk inn i dette oppgjøret med et spesielt ønske om å utjevne for forskjellene i lønnsvekst internt. Dette har vi lyktes med og er godt fornøyd, sier Øivind Kongsvold, leder for FLT AIM.

FLT ba om bistand fra LO Stat den 24. april etter å ha forhandlet lokalt, uten å komme til enighet. Like før midnatt mandag den 7. mai ble partene enig.

Kriterier for lønnsfastsettelse

– Mer utfyllende kriterier for fastsettelse av lønn ved tiltredelse er også en sak som vi har fått gjennomslag for, legger Kongsvold til.

Lønnveksten for FLTs medlemmer i AIM Norway vil følge Frontfaget (som i år er på 2,8%), inkludert et kronetillegg på 12 000,- for justering som et minimumsbeløp. Dette vil gi økt kjøpekraft.

Dette er første gang man har blitt enig om å gjøre endringer i overenskomsten mellom FLT og AIM siden 2014.

Protokollen og selv tariffavtalen for AIM finner du her.

Fakta om AIM Norway:
– Norsk statsaksjeselskap som eies av Forsvarsdepartementet
– Medlem i arbeidstakerorganisasjonen Spekter
– Driver med reparasjon og vedlikehold av blant annet fly og helikoptere, flymotorer, flyinstrumenter, aggregater, radarer og radio-, tele- og datautstyr.
– Hovedkunden er Forsvaret

 

Sist oppdatert 8. mai 2018
av Frode Ersfjord