Nyheter > VIDEO: Mer lønn og slitertillegg i Spekteroppgjøret
Mer lønn og slitertillegg i Spekteroppgjøret

LO Stat og Spekter har blitt enig om økt kjøpekraft og slitertillegg under #tariff2018. Se vår video om hvordan oppgjøret gikk!

Publisert av Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) 11. april 2018
Tekst: LO Stat/FLT Video: Aud Marit Sollid, Cecilie Haram og Frode Ersfjord

Godt slitertillegg

Alle får et generelt tillegg på 1.950 kroner. De som tjener 417.726 kroner eller mindre får et lavtlønnstillegg på 4.875 kroner. LO Stats krav holder seg innenfor rammene av frontfaget, det vil si 2,8 prosent. Tilleggene gis fra 1. april. Spekter og LO Stat har forhandlet fram et slitertillegg tilsvarende avtalen mellom LO og NHO. – Vi har fått en løsning tilsvarende den i privat sektor, både på lønn, AFP og slitertillegget. Dermed er meklingen landet uten streik, sier LO Stats forhandlingsleder Øystein Gudbrands.

Nettbussavtalen sikret

På samme kveld ble også Bussbransjeavtalen sikret, og streik avverget i Nettbuss. Denne er én av tre Spekteravtaler som omfatter FLTs medlemmer. Oppgjøret for bedriften AIM og Felleskjøpet er ikke påbegynt. Da LO og NHO ble enige om å erstatte Sluttvederlagsordningen med slitertillegget, ble de enige om en ordning som ikke eksisterer i Spekter-området. Det kunne ført til forskjellige bussbransjeavtale og funksjonæroverenskomst, avhengig om arbeidsgiver er i Spekter eller NHO. – LO Stat og Spekter tok pause i meklingen, for å avvente om floken kunne løses i de sentrale forhandlingene i Spekter. Nå er den floken løst, sa LO Stats forhandlingsleder Øystein Gudbrands.

Til uravstemning

Over 2600 medlemmer er omfattet av meklingen. I tillegg FLT omfattes også i LO-forbundene Norsk Jernbaneforbund, Norsk Transportarbeiderforbund, Fagforbundet, Handel og Kontor av meklingsløsningen. Nå går resultatet til uravstemning med frist 27. april. Vi kommer tilbake med mer informasjon om stemmegivning. Protokoll LO Stat – Spekter Del A Riksmeklerens møtebok Del B Nettbuss