Nyheter > FLT stiller opp for medlemmene
Nestleder i avdeling 22 Bjørn Nedreaas, leder i avdeling 22 Helge Stølen Reiestad og forbundsleder Jonny Simmenes. Nestleder i avdeling 22 Bjørn Nedreaas, leder i avdeling 22 Helge Stølen Reiestad og forbundsleder Jonny Simmenes.  Leder i avdeling 22, Helge Stølen Reiestad, forteller at avdelingen for tiden jobber med et MoTo-kurs (medlems og tillitsvalgt skolering) gjennom AOF som retter seg spesielt mot arbeidsledige og permitterte medlemmer. -Vi vil ta kontakt med medlemmene det gjelder om et mulig kursopplegg. Det er en fin anledning til å få inspirasjon og faglig påfyll, sier Reiestad. Avdeling 22 har det siste året vært involvert i en rekke drøftnings og forhandlingsmøter i forbindelse med oppsigelser og permitteringer.

Støtter medlemmer som mister jobben

Avdeling 22 har også deltatt i drøftnings og forhandlingsmøter i bedrifter som ikke har lokale tillitsvalgte. I flere av møtene har FLT sentralt i tillegg bistått og de fleste sakene har funnet sin løsning utenfor rettssystemet. Imidlertid havnet to saker i tingretten og endte med tap for FLT. Dermed ser det ut til at sakene kan havne i lagmannsretten. – FLT støtter medlemmene hele veien i slike prosesser, sier Reiestad. Han legger ikke skjul på det har vært utfordrende, og understreker at avdelingen har gjort sitt beste for å støtte medlemmer i en vanskelig situasjon. FLT- medlem Ruth Evy Vigre er permittert. Hun er svært fornøyd med støtten hun har fått av FLT. -Mitt inntrykk er at FLT stiller opp for sine medlemmer. Jeg har fått råd og veiledning av FLT som har vært viktig for meg og gitt meg trygghet, sier hun. Forbundsleder Jonny Simmenes forsikrer om at FLT vil fortsette å stille opp for medlemmer som mister jobben. -Det har vært store utfordringer for fagbevegelsen generelt med oppsigelser og permitteringer den siste tiden. Tillitsvalgte i FLTs avdelinger gjør en fantastisk og utrolig viktig jobb, sier Simmenes. Medlemsfordeler i FLT Arbeidsliv og avtaler

Til inspirasjon og motivasjon

Avdelingskonferansen kunne presentere et allsidig program til glede for fullsatt sal. Noen av foredragsholderne var: Journalist, forfatter og historikker Hans Wilhelm Steinfeld holdt foredraget «Øst-vest ny realpolitikk. Bak Putins kulisser». Liv Berit Heimstad Tønnesen er pedagog, forfatter og veileder for ledere. Hun holdt foredrag om relasjonsledelse «Sitter det virkelig mellom ørene?»                 Hans Wilhelm Steinfeld og Liv Berit Heimstad Tønnesen.