Student
woman wearing blue denim jacket holding book

Få mer ut av studietiden med FLT.

Bli medlem i FLT for 250 kroner i semesteret og få medlemsfordeler som du nyter godt av under studietida og i arbeidslivet.

Dette sier våre studentmedlemmer

«Som student er tryggheten fagforeninga gir i studielivet, arbeidslivet og privatlivet gull verdt. I tillegg er det sosiale tilbud gjennom semesteret, noe som er veldig moro!»
Erling (21), student i Industriell økonomi ved NTNU

«Som student og deltidsarbeider, er det fint å ha en organisasjon som lytter til meg og mine interesser. I tillegg, er det et pluss at forsikringene mine ikke er en stor månedlig utgift.»
Elise (22), student i Innovasjon og forretningsutvikling ved Høyskolen Kristiania.

«Som tidligere fagskolestudent og leder i ONF (Organisasjon for norske fagskolestudenter) synes jeg FLT gjør en viktig jobb med å anerkjenne og synliggjøre kompetansen fagskolestudentene innehar i samfunnet. Studentmedlemskapet ga meg i tillegg en rekke medlemsfordeler jeg nøt godt av som student. Jeg er fremdeles FLT- medlem, i dag som teknisk spesialist og takstmann.» 
Wictor (27 ), tidligere leder i ONF og student i Maskinteknisk drift ved Fagskolen Innlandet.

Medlemsfordeler for deg som er student

FLT er tilknyttet LO og dette gir deg som student en rekke medlemsfordeler.

Norges beste innboforsikring

Forsikringen gir full erstatning ved brann, vann og tyveri. Og så har den ingen øvre erstatningsgrense, slik det er vanlig for andre innboforsikringer. Det betyr at du får dekket det tingene dine faktisk er verd – og ikke i forhold til hvor mye du har forsikret dem for.

Husk at du bare kan ha én innboforsikring. Du får ikke dobbel erstatning om du har to. Det er derfor et poeng å ha den beste. Hvis noe kjipt tross alt skulle inntreffe.

Les mer om innboforsikringen her .

En god reiseforsikring

Med denne er du dekket fra du går ut av døra hjemme, på alle typer reiser, til enhver tid og hele året. Det er også avbestillingsforsikring inkludert.

Reiseforsikringen dekker :

 • Skade på og tyveri av dine eiendeler
 • Egenandel på leiebil
 • Forsinkelser knyttet til reisegods, fremmøte, avgang og ankomst
 • Sykdom, sykehusopphold, tilkalling av pårørende, hjemtransport, avbrutt reise og ubenyttede billetter
 • Ulykke som fører til varig invaliditet og utgifter til nødvendig behandling i etterkant
 • Avbestilling og evakuering som skyldes naturkatastrofe, epidemi, krig, terror eller opprør

Les mer om reiseforsikringen her

Gratis advokat

Enten saken din er stor eller liten. Du får ubegrenset juridisk hjelp innenfor et bredt spekter av rettsområder som er relevante (enten du er student eller ei).

Inkludert i kontingenten for medlemskapet ditt har du rett på rask og proff hjelp til f.eks:

 • å sette opp eller heve urimelige kjøps- eller leiekontrakter,
 • å sette opp ektepakt eller samboerskapskontrakter
 • bistand ved rettssak, førerkortbeslag eller svindel
 • bistand og slettehjelp ved ID- tyveri og krenkende nettpubliseringer
 • generell juridisk hjelp, råd og veiledning når du har behov for det

Du kan lese mer om advokatforsikringen og hva den dekker her.

Økonomiske fordeler

Som studentmedlem i et LO- forbund, nyter du fordelen av at over 1 000 000 medlemmer har kraften til å forhandle frem gunstige og trygge avtaler for deg i privatlivet – enten det dreier seg om bank, hus og hjem, eller ferie og fritid.

Vi har forhandlet frem gode medlemsfordeler innen boliglån, billån, pensjon, BSU og mye mer.

Les mer om banktilbudene her

Les mer om tilbud til hus og hjem her

Les mer om ferie og fritidsrelaterte tilbud her

 

Støtte, hjelp og juridisk veiledning i deltidsjobben

Jobber du deltid? Som studentmedlem i LO kan du få hjelp til å forhandle lønn, eller støtte dersom du opplever en vanskelig situasjon på jobb.

Ønsker du hjelp eller veiledning, ta kontakt på telefon 23 06 10 29 på e-post til postkasse@flt.no. Merk emnefeltet med «Student + medlemsnummeret ditt».

LOs karriereportal

LOs karriereportal hjelper deg å sikre drømmejobben, enten en ny jobb, din første jobb etter avsluttet utdanning eller en ekstra inntekt mens du studerer. Her finner du blant annet en CV-bygger og interaktiv intervjuguide.

LOs karriereportal er gratis og tilgjengelig for deg som er medlem i et LO-forbund. Du logger deg inn med ditt mobilnummer og kupongkoden er: LOUng.

Du finner portalen her.

Dette kan du spare på ved å bli studentmedlem

Et studentmedlemskap i FLT koster kun 250 kr i halvåret. Men visste du at du også kan spare penger på å bli studentmedlem i et LO-forbund?

Se hva du kan spare her.

Sosiale og faglige arrangementer gjennom LO-studentene

Join et utdanningsrelatert fellesskap med andre som går samme vei som deg.

Uavhengig om du er student innenfor i et høyere akademisk eller yrkesfaglig utdanningsløp, er du velkommen til å søke tilhørighet med LO- studentene ved studiestedet ditt. De arrangerer nå og da bedriftsbesøk, konserter, foredrag og gjennomfører andre sosiale aktiviteter du vil finne relevante.

LO-studentene finner du på på Facebook og Instagram.

Studentpolitikk

FLT arbeider for bedre rammebetingelser for deg som student:

– Heve studiestøtten til nivå = 2G

– Flere studieplasser i arbeidslivsrelevant utdanning

– Likeverdighet mellom akademisk og yrkesfaglig høyere utdanning

Som studentmedlem i et LO- forbund er du også del av LOs studentpolitikk og hvordan Norges største organisasjon for arbeidstakere jobber som aktør for å sikre deg trygghet i studietiden og gode arbeidsvilkår på jobb.

Hvorfor velge FLT?

FLT er et LO- forbund for deg som studerer tekniske fag ved universitet, høyskole og fagskole eller jobber som leder, ingeniør eller teknisk spesialist.

Vårt DNA som fagforbund handler om å fremme din opplevelse av trygghet og muligheter, enten ved å holde deg kompetent, sikre deg mulighet for samarbeid eller å signalisere endringsvillighet.

Som arbeidstaker er vi opptatt av at du blir hørt. Det er vår jobb å tilby deg tariffavtaler som sikrer deg innflytelse og tillitsvalgte som jobber for deg i rollen som ordfører og ombudsmann. Der det finnes dialog og aksept for andre interesser enn bare arbeidsgivers egne, blir det både triveligere å jobbe og større lønnsomhet.

Vi tror dette gjør FLT til et godt forbund for deg.

FLTs utdanningspris

Som best på etter- og videreutdanning, deler FLT ut en egen utdanningspris på 75 000 kr årlig. Formålet med prisen er å oppmuntre til og belønne de som styrker sin real- og formalkompetanse gjennom utdanning (førstegangs eller etter- videreutdanning).

Interessert?

Å bli studentmedlem i et LO-forbund er et av de smarteste valgene du gjør i studietiden. Sammen får vi til knallgode medlemsfordeler og en tryggere studiehverdag. Det koster kun 250,- i semesteret!

Allerede medlem ? Vi vil gjerne høre fra deg

Om du har spørsmål, ris eller ros – eller et engasjement du kan og vil bruke til noe i tjeneste for studenter eller unge FLT- medlemmer – ta kontakt med oss.

 • Tlf. 23 06 10 29 eller e-post.
 • Er du interessert i sosiale aktiviteter ved ditt studiested, skal du ta kontakt med LO- studentene på Facebook eller Instagram.
 • Har du spørsmål som gjelder forsikringer, advokatforsikringen, bank eller øvrige LO-favør- tjenester? Ta direkte kontakt med Help eller LOfavør.