Nyheter > Støre hyllet FLTs etter- og videreutdanning

Forbundsleder Jonny Simmenes ønsker Ap-leder Jonas Gahr Støre velkommen. Foto: Frode Ersfjord

FLTs utdanningsfond er et forbilde

Ap-leder Jonas Gahr Støre holdt åpningstalen under dag 3 av FLTs landsmøte. – Vi må ikke gå mot økte forskjeller, men opprettholde tilliten som viser det særegne med den norske modellen, sa Støre i sin tale. Arbeiderpartiets partilder viste også til FLTs unike utdanningsfond. – Dere har etablert et utdanningsfond som vi mener er et forbilde. FLT har også foreslått et trepartsfond som er en god mulighet. Vi må gjøre livslang læring til noe annet enn en floskel, påpekte Støre.  

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen (andre fra venstre) på plass under FLTs landsmøte. Foto: Frode Ersfjord

Ny kompetansereform trengs

Også LO-leder Hans-Christian Gabrielsen talte til FLTs landsmøte. Han ønsker seg en ny nasjonal kompetansereform. – Alternativet til å ta i mot ny teknologi er å bruke den gamle. Dette er ingen vei å gå! Skal vår modell fungere til det beste for alle, og ikke bare noen få, er vi avhengig av at folk er kompetente både på vei inn i arbeidslivet, og gjennom arbeidslivet, sa Gabrielsen fra talerstolen til landsmøtet.

Må bruke store ressurser

LOs leder krever at Norge bruker store ressurser på etter- og videreutdanning i årene som kommer. – Vi trenger en reform som gir oss fortløpende utvikling av kompetansen i arbeidslivet. Dette kan ikke være et individuelt ansvar. FLTs utdanningsselskap Addisco ble av Gabrielsen trukket fram som en suksess. LO-lederen stilte seg også positiv til FLTs forslag om at et nasjonalt utdanningsfond kan bli en del av trepartssamarbeidet. Gabrielsen gikk også til angrep mot en regjering som ikke skaper nye jobber. – Det er 100 000 unge mellom 18 og 30 år som står utenfor jobb og utdanning. Dette er kanskje den viktigste utfordringen for velferdsstaten.