Kongsberg Maritime svikter regjeringen, staten, de ansatte og Ulsteinvik!

Det er i dag kjent at Kongsberg Maritime flytter ut deler av virksomheten til Finland: Kongsberg Maritime svikter regjeringen, staten, de ansatte og Ulsteinvik når de nå har bestemt om utflytting av deler av virksomheten fra Ulsteinvik til Finland, sier Aud Marit Sollid, forbundsnestleder i FLT.

– Regjering og Storting bidro til at Kongsberg Maritime kjøpte Rolls-Royce Marine for å styrke konsernets maritime virksomhet. Statens begrunnelse for eierskap er å opprettholde ledende teknologi- og industriselskap i Norge. – Nå sviktes de, sier Aud Marit Sollid, som ber om at styrer og eiere som tar imot hjelp fra stat og regjering må vise anstendighet i lokaliseringsbeslutningene. – Når man får støtte på denne måten, ligger det en forventning til å ivareta arbeidsplasser, sier Sollid.

Dessverre har produksjon av thrustere fra Ulsteinvik har gått med underskudd de siste årene, og Covid-19 har slått bunnen ut av markedet. Så det er forståelse om at noe måtte gjøres, men at man ikke klarer å gjøre mer for å beholde arbeidsplasser, det skuffer, sier Aud Marit Sollid.

-Det er behov for fortsatt hjelp, sier Sollid. Bygging av standardiserte fartøy for Forsvaret kan framskyndes i påvente av at markedet skal ta seg opp igjen og havvindssatsing må på plass. Samtidig vil FLTs tillitsvalgte fortsatt jobbe med bedriften for å skape en lønnsom og bærekraftig bedrift i Ulsteinvik som støtter opp om lokalsamfunnet.

 

 

 

Sist oppdatert 1. juli 2021