Kartellkonferansen: Utfordret Jonas Gahr Støre om fagskolen

FLTs krav om 100 000 fagskolestudenter innen ti år ble hett tema under LO Stats kartellkonferanse på Gol.

FAGSKOLEN, FAGSKOLEN, FAGSKOLEN: Første nestleder i FLT, Aud Marit Sollid taler om en av FLTs hjertesaker. Foto: Kai Hovden/LO Media

Det praksisnære er etterspurt

– I 2019 kan vi ikke lenger snakke om utdannelse som noe man gjør én gang i livet, sa Aud Marit Sollid under den fagpolitiske debatten til den årlige kartellkonferansen.

Sollid, som er først nestleder i FLT, talte om livslang læring og behovet for 100 000 fagskoleplasser innen ti år. Et FLT-krav som har støtte fra LO.

– Kombinasjonen av det praksisnære med det teknologiske har gjort at næringslivet, så vel som Staten, skriker etter fagskoleutdannede. De får oppgavene gjort, de bringer inn ny teknologi, ny forståelse – og de går rett ut i jobb etter endt studietid, argumenterte nestlederen fra talerstolen.

Enighet fra Støre

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre har i Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett foreslått 1000 nye fagskoleplasser i 2020.
– Vi trenger en kompetansereform som er partsdrevet og muligheten til etter- og videreutdanning gjennom hele arbeidslivet. Jeg er helt enig med Aud Marit og FLT i at vi trenger flere fagskoleplasser, avsluttet Støre.

Se innlegget her:

Aud Marit Sollid om fagskolene

Direkte fra Kartellkonferansen: Aud Marit Sollid, første nestleder i FLT. #kartkonf19 med @lo_stat

Publisert av Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) Onsdag 20. november 2019

 

Sist oppdatert 20. november 2019
av Frode Ersfjord