Frokostmøte 7.6: Å stille opp, er å bry seg

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) og Arbeid & Inkludering i NHO inviterer til frokostmøte 7. juni kl. 08.30 -10.00. Følg debatten på skjerm eller møt opp til en enkel frokost på Kulturhuset i Oslo.
Mer enn 75 000 unge står utenfor jobb, skole eller annen opplæring ifølge SSB. Grunnene til dette kan være mange, sykdom er selvsagt en av dem. Men er norsk ungdom så mye sykere enn før? Vi spør politikere og fagfolk.

Antallet unge uføre øker. Ligger feilen i systemet vårt? Er norsk ungdom sykere enn før? Samtidig har vi fått et samfunn med dårligere plass: “Kravene til hva du skal kunne for å få en jobb, har økt i ekspressfart”, skrev Marianne Martinsen i Aftenposten i høst.

Hva skjer med de som faller utenfor fordi de ikke passer inn eller ikke klarer å skaffe seg høy nok kompetanse? Blir de presset inn i et diagnosebasert system? Eller blir de gående uten hjelp til de faktisk blir syke? Er det hensiktsmessig at mange av de gode hjelpetiltakene kommer først når du har en diagnose?

Program

08.30 – 08.35 Velkommen v/Kenneth Stien, Arbeid & Inkludering
08.35 – 08.40 Arbeid og inkluderingsbedriftene – hvor trykker skoen? v/Aud Marit Sollid, FLT
08.40 – 08.55 De unge og samfunnet v/Marianne Marthinsen, samfunnsdebattant
08.55 – 09.10 Ungt utenforskap: Treffer virkemidler? Anne Hege Strand, FAFO
09.10 – 09.25 Samtale med Monica Sivertsen fra Jobbklar
09.25 – 10.00 Mer enn ord – hva kan gjøres?
v/stortingsrepresentantene Runar Sjåstad (AP), Anna Molberg (H) og Kirsti Bergstø fra SV.

Følg sending og meld deg på

Vi oppfordrer alle som ønsker å være til stede til å melde seg på her innen 1. juni. (1. juni kl 21.00 stenges påmelding). Dette er grunnet plass og matbestilling på Kulturhuset, men det er også mulig å delta på arrangementet uten påmelding og det er gratis. Frokostmøtet strømmes på nettside og på Facebook. Se sending og les mer her

Sist oppdatert 4. mai 2022
av Marit Gabler