Forbundsleder med stor kronikk om FLT-rapport

Jonny Simmenes skriver om FLT-rapporten “Milliarder – ikke mennesker” i kronikk i Dagsavisen 7. juli. Han konfronterer statsminister Erna Solberg. – Regjeringen og Nav skaper et løsarbeidersamfunn i attføringssektoren, skriver han. Les kronikken, rapporten og se medieomtale her.

Forbundsleder i FLT Jonny Simmenes

Forbundsleder i FLT Jonny Simmenes.

Forbundsleder Jonny Simmenes konfronterer statminister Erna Solberg i sin kronikk om FLT-rapporten “Milliarder -ikke mennesker- En historie om velferdsprofitører på attføringsområdet”. Han viser til hennes bok “Mennesker, ikke milliarder” (2011).  Les hele kronikken her. Se utdrag fra kronikken under:

“FLT organiserer et flertall av de ansatte som jobber i attføringsbedrifter, hvor bedriftene ikke har anledning til å ta ut utbytte. Solberg bygget seg opp som partileder i Høyre under slaget ordet «Mennesker – ikke milliarder». Hun ville viske Høyre ren for stempelet som kaldt kalkulasjonsparti som ikke satte velferd og utsatte grupper i sentrum. På attføringsområdet viser virkeligheten det motsatte. De fire største kommersielle leverandørene har etter Solberg-regjeringens kommersialisering av attføringsfeltet en lønnsomhet som er sju ganger så stor som det ordinære næringslivet i 2015, ifølge rapporten.

Å investere i attførings- og velferdssektoren er tydeligvis lukrativt, mens i sektorer som industri, fisk m.m. har man ikke samme utsikter til fortjeneste. Beskjeden er: Næringer som skal drives kommersielt i vår blandingsøkonomi bør du ikke sette pengene dine i. Sett heller pengene dine i velferd og attføring som i utgangspunktet tilhører «fordelingssfæren». Dette burde være et tankekors for hele AS Norge og langt utover den politiske venstresiden. Til alt overmål er to av leverandørene eid av utenlandske skatteparadis. Fortjenesten på utsatte grupper går ikke bare i lommene til private norske eiere, men man risikerer også at den sendes ut av landet uten beskatning. Nei, statsminister Erna Solberg: Politikken til regjeringen på attføringsområdet er Milliarder – ikke mennesker.”

Les rapporten og kom på debatt under Arendalsuka 2017

Forfatterne av rapporten er Johan Martin Leikvoll, politisk rådgiver i FLT og Linn Herning, daglig leder av alliansen For Velferdsstaten. De har skrevet rapporten på oppdrag fra FLT. Hovedkonklusjonene i rapporten er at regjeringen har mislyktes med å skape større mangfold i attføringssektoren. Les hele rapporten her. Du kan også få rapporten tilsendt i papirformat ved å ta kontakt på e-post postkasse@flt.no.

Tirsdag 15. august kl. 16.00 holder FLT debattmøte om rapporten på Arendalsuka 2017. Les her.

Presseomtale av FLT-rapporten

De nyeste presseklippene nederst.

Les artikkel på db.no 29. mai
-Presis beskrivelse av situasjonen, skriver arbeidoginkludering.no
Les artikkel i Dagbladets papirutgave 30. mai
-Som fryktet, sier Fellesforbundet om rapporten
Vinner anbud med innleie
Nav vil vite om Din Utvikling driver ulovlig kontraktørvirksomhet
Velferdssektoren er superlønnsom
Nav-gründere tjener fett
Lover fast jobb
LO- Aktuelt om rapporten
Kronikk i Dagsavisen 7. juli
Kvam: – Flere får jobb
Elastisk argumentasjon fra Kvam
Leder i Ukeavisen Ledelse 19. juli

 

 

Sist oppdatert 29. mai 2017
av Marit Gabler