Skatteparadis og løsarbeiderkontrakter

Noen av attføringsselskapene har eierskap i skatteparadis og en annen anbudsvinner har en forretningsmodell som bygger på løsarbeidskontrakter. Dagbladet skriver om FLT-rapporten «Milliarder – ikke mennesker». Les rapporten og se medieomtale her.

Forbundsleder i FLT Jonny Simmenes

Forbundsleder i FLT Jonny Simmenes.

Forfatterne av rapporten er Johan Martin Leikvoll, politisk rådgiver i FLT og Linn Herning, daglig leder av alliansen For velferdsstaten. De har skrevet rapporten på oppdrag fra FLT. Hovedkonklusjonene i rapporten er at regjeringen har mislyktes med å skape større mangfold i attføringssektoren.

Det nye «attføringsmarkedet» er et skattefinansiert milliardmarked med en årlig utlyst verdi på nærmere 1,4 milliarder kroner. Vi dokumenterer i denne rapporten at resultatet av anbudsutsettingen er en dramatisk kommersialisering av attføringsfeltet, skriver forfatterne.

– Noen av funnene i rapporten er likevel verre enn vi trodde. Ingen nye ideelle aktører er kommet til og valgfriheten har aldri vært mindre. Dette er jo penger som skulle vært i sektoren for å få flere folk i jobb. Noen av selskapene har eierskap i skatteparadis og en annen anbudsvinner har en forretningsmodell som bygger på løsarbeidskontrakter. Sånn kan vi rett og slett ikke ha det, sier forbundsleder Jonny Simmenes til Dagbladet.
Les hele rapporten her

Les også

Les artikkel på db.no 29. mai
-Presis beskrivelse av situasjonen, skriver arbeidoginkludering.no
Les artikkel i Dagbladets papirutgave 30. mai
-Som fryktet, sier Fellesforbundet om rapporten
Vinner anbud med innleie
Nav vil vite om Din Utvikling driver ulovlig kontraktørvirksomhet
Velferdssektoren er superlønnsom
Nav-gründere tjener fett
Lover fast jobb
LO- Aktuelt om rapporten

 

 

Sist oppdatert 29. mai 2017
av Marit Gabler