Endringer i arbeidslivsavdelingen

Irene Røde Frenger har gått av med pensjon etter 35 år i forbundet. Øyvind Lund Sørensen overtok som avdelingsleder i juni (avbildet i fremst i saken). Øyvind er utdannet jurist og har jobbet som seniorrådgiver i arbeidslivsavdelingen i litt over 2 år. Til høsten skal avdelingen også styrkes med en ny jurist.

flt, arbeidsliv

Irene Røde Frenger. Foto: Tor Berglie

Allsidig karriere

Irene meldte seg inn i forbundet i 1986 og ble raskt valgt som både klubbleder og styremedlem i lokalavdelingen. Som mange andre medlemmer og tillitsvalgte, benyttet hun seg av FLTs kurstilbud. Det varte ikke lenge før hun ble bitt av basillen. Fra 1987 ble hun ansatt i forbundet på heltid, hvor hun bisto på forbundets ukeskurs som det het den gang. I 1989 ble hun spurt om hun kunne tenke seg et heltidsverv i forbundets politiske ledelse, og det takket hun ja til. Hun skrev seg dermed inn i historien som den første kvinnen i forbundets politiske ledelse. Først som konstituert 2. sekretær og deretter valgt som 1. sekretær. Senere har Irene hatt flere roller i FLT, de siste årene som rådgiver og avdelingsleder i arbeidslivsavdelingen:

– Jeg er stolt av FLT sitt virke, både som arbeidsplass og som en del av fagbevegelsen. Dette har jeg vært en del av i så mange år, nå også som pensjonist (Irene er FLT-medlem, journ.anm). Jeg har fått utrolige muligheter i forbundet. Siden jeg kom inn i forbundet har det bare gått slag i slag, og det har ikke vært en dag jeg ikke har gledet meg til å gå på jobb. Det som har gitt mest glede er de gode kollegaene jeg har fått gleden av å ha gjennom mer enn 30 år.

 

Sist oppdatert 7. juli 2022
av Marit Gabler