Nyheter > Mer til etter- og videreutdanning
– Addisco er glad for økningen. Vi jobber til stadighet med å utvikle nye kurs i samarbeid med høgskoler og universiteter, sier Nina Henriksen, daglig leder i Addisco.

Fikk ny jobb

Trond Baugerød er en de som bruker fritida på etter- og videreutdanning. For noen år tilbake begynte han på Addisco- kurs i Lean-ledelse, grunnet behov for faglig oppdatering i sin daværende jobb. Plutselig kom beskjeden om at bedriften han jobbet i skulle flyttes ut av landet. – Det er klart jeg var fortvila over situasjonen, men jeg var på samme tid veldig glad for at jeg tok relevant utdannelse gjennom Addisco, forteller Baugerød. Noen av medstudentene på kurset jobbet på Isola AS. De fortalte mye positivt om bedriften, og han bestemte seg for å sende en åpen søknad. Den åpne søknaden resulterte i en uformell prat, som igjen ledet til en prosjektstilling. Etter ni måneder ble det lyst ut en fast stilling som Lean-koordinator. Baugerød søkte og fikk jobben. Noen år senere søkte Isola AS sin avdeling på Notodden ny produksjonsleder. – Jeg syns stillingen hørtes spennende ut, søkte og fikk stillingen som jeg har i dag, forklarer han. Siden den gang har Baugerød tatt flere kurs gjennom Addisco. Nå tar han 15 studiepoeng i Logistikk. Han mener det er viktig å fylle på med kompetanse, både for å gjøre en bedre jobb i stillingen og for å utvikle seg videre.

Trond Baugerød, Anne Gry Steen Nordberg og Kurt Andreas Nilsen. Foto: Marit Gabler

Motiverte og kunnskapsrike studenter

Anne Gry Steen Nordberg er Tronds kollega og medstudent på Logistikk. Hun tar kurset for å få mer faglig påfyll. Nordberg trekker fram Addisco sin tilrettelegging av utdanningen som avgjørende for å kombinere studier og jobb. På utdanning gjennom Addisco praktiseres «omvendt klasserom». Studentene bruker digitale læringsplattformer og følger videoforelesninger over nettet i forkant av helgesamlingene. I undervisningen får de i tillegg brukt sin yrkeserfaring aktivt. Det jobbes med praktiske caser.

Jellbo (t.v) sammen med en av studentene. Foto: Marit Gabler

I løpet av helgesamlingen i Logistikk skal studentene blant annet igjennom Lean-spill og praktiske øvelser. Det er første gang Oskar Jellbo fra Högskolan Väst underviser på Addisco-kurs. – Voksne studenter med lang yrkeserfaring krever en annen tilnærming i undervisningen. Studentene er veldig motiverte og yrkeserfaringen gir en interessant bakgrunn for å tilegne seg faget. Faktisk er det slik at jeg som foreleser også lærer masse nytt, sier Jellbo.

Les også

FLTs etter – og videreutdanningsordning Kursprogram fra Addisco Den viktigste medlemsfordelen i FLT Fakta I de forbundsvise forhandlingene i årets tariffoppgjør fikk FLT 10 øre mer til etter – og videreutdanning i sine overenskomster.