Nyheter > Kartellkonferansen: – Statsbudsjett satt ut på anbud

KLAR FOR KAMP: LO Stats leder Egil André Aas åpnet konferansen. Foto: Kai Hovden/LO Media

Vil kjempe mot ostehøvelkutt

LO Stats leder Egil André Aas brukte sin åpningstale under årets kartellkonferanse til å kritisere de som vil privatisere tunge samfunnsoppgaver. – I praksis kan selvsagt omtrent alt settes ut til markedet. Noen år til med denne regjeringen vil vel føre til at budsjettarbeidet også blir satt ut på anbud, kommenterte LO Stat-lederen muntert. Årets konferanse har som mål å finne nye alternativer til styringsformer framfor ostehøvelkutt og markedsretting i offentlig sektor. – Det er arbeidsfolk som får merke kutt og øksehogg i velferdstjenestene, ikke mottakere av skatteletter, påpekte Aas.

FLT deltar

Den faglig-politiske debatten er onsdag 20. november fra kl 14:00 med LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Ap-leder Jonas Gahr Støre. FLTs deltakere, første nestleder Aud Marit Solli og leder for FLT Statens vegvesen, Alf Edvard Masternes vil stille med innlegg. Konferansen er fra 19.-21- november. Programmet finner du her.

Direktestrøm:

Åpning av Kartellkonferansen 2019

Tirsdag starter årets utgave av LO Stats Kartellkonferanse på Pers hotell på Gol. Nok en gang samler vi rundt 200 deltagere, innleder, gjester og presse til tre dager med politisk verksted. – Det er gjennom meningsbrytning ny politikk skapes. Gjennom å teste ut nye ideer, får vi nye perspektiver som bidrar til den aktuelle samfunnsdebatten, sier LO Stat-leder Egil André Aas i sin velkomsthilsen, før han gir ordet til Kaia Storvik i Agenda professorene ved NHH, Christine Meyer og Victor Norman som tar et oppgjør med ukritisk bruk av markedsøkonomiske begreper ogstyringsverktøy i offentlig sektor.#kartkonf19

Publisert av LO Stat Tirsdag 19. november 2019