Aktiviteter > Ung og utenfor: En generasjon på reservebenken?

Program

0800-0830 Servering
-0830-0840 Velkommen ved FLT og Arbeid & Inkludering i NHO
-0840-0855 Trender og utenforskap v/Tonje Køber, SSB
-0855-0910 Utenforskapskommisjonen v/Inge Takle Mæstad
-0910-0925 Hva er prislappen for å la være? v/Simen Markussen
-0925-09.45 Politikerdebatt finanskomiteen/v Mona Nilsen (AP), Helge Orten (H)
Ordstyrer: Frode Ersfjord, FLT

Følg sending digitalt

Følg sending på Facebook

Påmelding

Vi oppfordrer deg som ønsker å følge møtet fra salen til å melde deg på innen frist 2. desember. Da er du sikret plass i salen, men det er også mulig å møte opp i god tid før møtet starter. Hvis du skal delta digitalt, trenger du ikke å melde deg på.
Meld deg på her

Bruk QR eller lenken over for å melde deg på

Mer om arrangementet

I statsbudsjettet kom regjeringen med en egen ungdomssatsning. Det er bra og helt nødvendig, men er denne ungdomssatsningen nok til å monne? Unge utenfor arbeidsmarkedet koster 15, 9 milliarder per ungdom som ikke kommer i jobb.

Stavanger kommune har hatt en egen kommisjon som har sett på pandemiens konsekvenser for unge. Konklusjonen er nedslående: Dagens samfunn tar ikke i bruk de unges ressurser, det blir ikke gjort nok for å inkludere de som faller utenfor og hjelpeapparatet er ikke samordnet godt nok.

Inge Takle Mæstad ledet Utenforskapskommisjonen i Stavanger. Han kommer for å dele fra prosessen og resultatene. Tonje Køber fra Statistisk sentralbyrå (SSB) for å snakke om trender i utenforskapet. Til slutt kjører vi debatt mellom politikere fra Høyre (H) og Arbeiderpartiet (AP)