Nyheter > Enighet i AIM-oppgjøret
AIM-oppgjøret

Til daglig sørger de for at F16 er operasjonell. Nå har våre tillitsvalgte i AIM Norway as blitt enig med bedriften om lønnsøkning og bedre kriterier for lønnsfastsettelse. 🙂 Se leder i FLT AIM, Øivind Kongsvold forklare!

Publisert av Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) 7. mai 2018
Tekst og video: Frode Ersfjord og Øivind Kongsvold – Vi gikk inn i dette oppgjøret med et spesielt ønske om å utjevne for forskjellene i lønnsvekst internt. Dette har vi lyktes med og er godt fornøyd, sier Øivind Kongsvold, leder for FLT AIM. FLT ba om bistand fra LO Stat den 24. april etter å ha forhandlet lokalt, uten å komme til enighet. Like før midnatt mandag den 7. mai ble partene enig.

Kriterier for lønnsfastsettelse

– Mer utfyllende kriterier for fastsettelse av lønn ved tiltredelse er også en sak som vi har fått gjennomslag for, legger Kongsvold til. Lønnveksten for FLTs medlemmer i AIM Norway vil følge Frontfaget (som i år er på 2,8%), inkludert et kronetillegg på 12 000,- for justering som et minimumsbeløp. Dette vil gi økt kjøpekraft. Dette er første gang man har blitt enig om å gjøre endringer i overenskomsten mellom FLT og AIM siden 2014. Protokollen og selv tariffavtalen for AIM finner du her. Fakta om AIM Norway: – Norsk statsaksjeselskap som eies av Forsvarsdepartementet – Medlem i arbeidstakerorganisasjonen Spekter – Driver med reparasjon og vedlikehold av blant annet fly og helikoptere, flymotorer, flyinstrumenter, aggregater, radarer og radio-, tele- og datautstyr. – Hovedkunden er Forsvaret