Nyheter > Bedriftsbesøk med ølsmak

7 millioner liter øl til gjæring

– Nordmenn drikker mye Pepsi Max forteller FLT-medlem Glenn Mayer.

FLTs besøkende ser ut over pallelast etter pallelast med en av Norges mest populære brus.

Som del av en omfattende informasjonsturné besøkte påtroppende forbundsleder Merete Jonas og andre nestleder Ståle Johannessen FLT-klubben hos Ringnes Supply Company på Gjelleråsen utenfor Oslo.

POPULÆR LAST: FLT-medlem Muhammad Tanveer Azam viser frem Pepsi Max hos Ringnes. I forgrunn regionrådgiver Terje Sagstad. Foto: Frode Ersfjord

– Vi har kapasitet til å ha 7 millioner liter øl til gjæring, så det er betydelige mengder. Nordmenn er glade i øl, ler FLT medlem Ronny Pedersen.

Han har ansvaret for vedlikehold og er VH-leder.

VELG DIN FAVORITT: Flasker tappes og pakkes automatisk i den enorme hallen hos Ringnes. Foto: Frode Ersfjord

Vi beveger oss forbi selve ølproduksjonen. Her lukter det umiskjennelig av malt, gjær og humle.

Ansvaret for vedlikehold og drift av utstyret i den enorme produksjonshallen på 70 000 kvadratmeter blir beskrevet som omfattende og gøy.

For å komme til selve produksjonshallen blir FLTs besøkende tatt med gjennom en 200 meters lang gang. På veggene er det malte bilder av historiske og nåværende brus- og ølprodukter.

Samlet produserer bedriften 165 millioner liter øl og brus i året, fordelt på 107 forskjellige alkoholholdige drikker og 70 forskjellige brus og vann-produkter.

200-METERSKOGEN: Avstandene i Ringnes enorme produksjonshall vitner om en betydelig kapasitet. Foto: Frode Ersfjord

Nytt forbund betyr sterkere organisasjon

– Å få besøke medlemsbedrifter som Ringnes er et privilegium jeg setter stor pris på. Inntrykkene sitter som regel i ettertid, og gjør det lettere å sette seg inn i arbeidshverdagen til medlemmene, forteller Merete Jonas.

STOR HALL: Vedlikeholdsleder Ronny Pedersen i lagerhallen for ferdige produkter hos Ringnes ved Gjelleråsen. Foto: Frode Ersfjord

Bedriftsbesøket avsluttes med en medlemsmøte hvor den påtroppende forundslederen og andre nestleder Ståle Johannessen forteller sammenslåingsprosessen med Industri Energi.

– Vi kommer blant annet til å få et funksjonærforum, hvor arbeidsledere og funksjonærer kommer til å både bevare og styrke identiteten til de tariffavtalene vi har i dag, fortalte Jonas.

FORTELLER OM NYTT FORBUND: Påtroppende nestleder Merete Jonas (til venstre) foran FLT-klubben hos Ringnes på Gjelleråsen ved Glenn Mayer, Muhammad Tanveer Azam og John Ole Lyså Knutsen. Foto: Frode Ersfjord

FLTs ekstraordinære landsmøte avholdes den 17-18. november. Et ja til sammenslåing betyr at et nytt forbund vil avholde sitt første landsmøte den 11. desember 2023.