Nyheter > Addisco for alle

Addisco ble etablert i 1999 og har siden da tilbudt utdanning til hovedsakelig til tidligere FLTs medlemmer. Gjennom samarbeid med ulike utdanningsinstitusjoner kan Addisco tilby alt fra korte kurs til mastergrad. Studier og kurs er tilrettelagt slik at de lar seg kombinere med jobb, samtidig som arbeidserfaring brukes aktivt.

– Målet er å øke ansettbarheten til hver enkelt. For å nå målet følger vi nøye med på hvilken kompetanse som etterspørres i markedet og hvordan utdanningen kan tilrettelegges for å la seg kombinere med jobb og familieliv. Det har bidratt til at utdanning gjennom Addisco er populært, også blant de som ikke har det som en del av tariffavtalen. Flere får utdanningen dekket av arbeidsgiver eller gjennom andre stipendordninger, sier Per Hegli, salgs- og markedsansvarlig i Addisco.

KURS FOR ALLE: Per Hegli i Addisco. Foto: Marit Gabler

Kriseledelse, 3D og kunstig intelligens

Hegli kan fortelle om flere nye kurs og utdanningsprogram denne våren. 

– I samarbeid med Universitet i Bergen tilbyr vi 15 studiepoeng i Kriseledelse/operativ psykologi. Dette kurset kan tas separat eller kombineres som en del av for eksempel bachelorgrad i Teknologiledelse. Teknologiledelse er en av de mest populære utdanningene vi tilbyr, sier Hegli. I tillegg kan han presentere en annen nyhet, nemlig kurset Mellomlederen som endringsagent. Det handler om ledelse i turbulente tider, noe som kan være nyttig for både tillitsvalgte og ledere da kurset er tett knyttet til den norske modellen.

Det er også flere kurs som er relevante for industrien på programmet. Her kan kursene i kunstig intelligens og 3D-modellering nevnes:

– På disse kursene legges det vekt på praktiske caser fra arbeidshverdagen. Her jobbes det med konkrete 3D-modeller i laboratoriet og bruk av kunstig intelligens til ulike oppgaver, avslutter Hegli.

FIKK DIPLOM: Diplomutdelingen til Addisco i Bergen, 17. september 2022. Foto: Kai Hovden/LO Media

Hvordan søke om du har utdanning som en del av tariffavtalen?

Flere av tidligere FLTs medlemmer i privat sektor har støtteordningen som en del av tariffavtalen. Sjekk din tariffavtale på Min side på flt.no og gå inn på addisco.no for å søke.

Søknadsfristen for heltid- og deltidstudier høst 2024/vår 2025
er 1. juni 2024. Korte kurs har søknadsfrist 1 måned før kursstart.

Hvordan søke om du ikke har utdanning som en del av tariffavtalen?

Det betyr at du må søke finansiering andre steder. En måte å finansiere på kan være å høre med arbeidsgiver. Hvis utdanningen er relevant dekker noen arbeidsgivere hele eller deler av utdanningen.

Medlemmer med tariffavtale i tidligere Industri Energi har flere muligheter til å søke stipend. Finn ut mer her

Søknadsfristen for heltid- og deltidstudier høst 2024/vår 2025 er 1. juni 2024. Korte kurs har søknadsfrist 1 måned før kursstart.

Les også:

Få et fortrinn med mer utdanning